Kako poročati o drogah? smernice za odgovorno poročanje o drogah v medijih

 

"Novinarske zgodbe o nesrečnikih z družbenega dna, ki jim je droga vzela dostojanstvo, jih opeharila za zdravje in smiselno sobivanje z drugimi, se običajno dobro berejo. To so zgodbe porušenih idealov, zanikane odgovornosti, dražljivega prepleta užitka in bolečine, zdrsov in vzponov, razgaljenih človeških eksistenc. V teh zgodbah, ki praviloma ne odmevajo na Novinarskem častnem razsodišču, največkrat „zmagujemo“ bralci, poslušalci in gledalci. Ljudje smo namreč radi močni in sočutni, radi se pravičniško zgražamo ali celo naslajamo nad šibkostjo drugih. Prav v življenjskosti in „sočnosti“ tematike same pa leži past, v katero se ujamejo pisci tovrstnih zgodb."

(Ivelja, R. uvodnik priročnika Kako poročati o drogah? smernice za odgovorno poročanje o drogah v medijih).

 

Priročnik Kako poročati o drogah? v pdf. formatu je dostopen na tej povezavi.

izjava za javnost

Priročnik o opolnomočenju NVO

Ob zaključku projekta je izšel priročnik Opolnomočenje NVO: Informiranje, znanje in povezovanje. V priročniku so predstavljene glavne teme izobraževanj, ki smo jih izvedli v okviru projekta, dostopen pa je na naslednji povezavi. Brezplačno tiskano verzijo lahko naročite na naslovu info@zmanjsevanje-skode.si.

PRIDRUŽITE SE ZVEZI

Tudi vaša organizacija se lahko pridruži Zvezi nevladnih organizacij na področju drog in zasvojenosti

prijavnica

MENTORSKE URE

Strokovnjaki na različnih področjih, NVO v vsebinski mreži "Opolnomočenje NVO", nudiijo brezplačno pomoč v obliki mentorskih ur.

preberi več

NAROČI SE NA E-NOVICE

© 2014 Zveza nevladnih organizacij na podrocju drog in zasvojenosti - pravno obvestilo - izdelava spletnih strani