Koncept zmanjševanja škode in kultura uživanja drog

Domov / Dejavnosti / Strokovna srečanja in izobraževanja / Koncept zmanjševanja škode in kultura uživanja drog

I. konferenca Zveze NVO na področju drog in zasvojenosti z naslovom Koncept zmanjševanja škode in kultura uživanja drog je pod častnim pokroviteljstvom Varuhinje človekovih pravi potekala 24. 11. 2016 Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig.

Namen konference je bil postaviti koncept zmanjševanja škode ob bok drugim obravnavam uporabe drog in zasvojenosti. Predstavili smo koncept zmanjševanja škode kot multidisciplinaren pristop obravnave, izkušnje in dobre prakse organizacij na področju zmanjševanja škode v Sloveniji ter odprli javno razpravo o odnosu med nevarnostmi in koristmi uporabe drog in o odgovorni uporabi drog, v kateri so sodelovali tako strokovnjaki kot tudi uporabniki in njihovi bližnji. Na konferenci je bil predstavljen tudi Akcijski načrt na področju drog, s pregledom dotedanjega izvajanja aktivnosti in oblikovanjem predlogov za pripravo dokumenta za naslednje obdobje.

 

Več o prispevkih si lahko preberete v zborniku konference, utrinke s konference pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Konferenca je bila organizirana s finančno podporo Ministrstva za zdravje.