Kam po pomoč?

Domov / Kam po pomoč?

Zveza NVO na področju drog in zasvojenosti združuje organizacije, ki, vsaka na svoj način, skušajo opolnomočiti in nuditi pomoč ter oporo ljudem, ki se srečujejo z zasvojenostjo in drugimi duševnimi stiskami. Za več informacij o pomoči se lahko obrnete na članice Zveze, v naslednjih vrsticah pa predstavljamo tudi različne vire, v katerih lahko posamezniki, posameznice, svojci in drugi bližnji najdejo osnovne informacije in kontakte.

 

Aplikacija BAZA – zbirka kontaktov na področju nedovoljenih drog

Aplikacija BAZA, ki si ime sposoja iz uličnega poimenovanja za začasna prenočišča, je zbirka kontaktov na področju nedovoljenih drog.

Mobilna aplikacija ponuja hiter, zanimiv in interaktiven dostop do kontaktov na enem mestu. Prek šestih glavnih menijev so zbrani kontakti skupaj z lokacijsko navigacijo in neposredno možnostjo klicanja za področja prenočevanje, izmenjava materiala, testiranje, svetovanje, terensko delo in nasveti.

Mobilno aplikacijo si lahko brezplačno namestite v trgovini Google Play ali pa s pomočjo fotoaparata na pametnem telefonu, ki ga usmerite v QR kodo na spodnji sliki (črn pikčast vzorec).

Publikacija Kam in kako po pomoč v duševni stiski

Publikacija Kam in kako po pomoč v duševni stiski izhaja že vrsto let. V njej najdemo informacije o vrstah duševnih težav in o službah, ki v slovenskem prostoru nudijo pomoč osebam s težavami v duševnem zdravju in njihovim najbližjim. Publikacijo izdaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.